Bunakenin kutsun jälkeen on kutsu käynyt useaan maahan. Tuntuu hassulta, että monesta maasta on jäänyt kirjoittamatta paljon tärkeää asiaa. Tässä kerron koosteena, miten olen rakastunut moneen maahan, vaikka haluankin aina jonnekin uuteen.

Kypros
Kyproksella käynti, Larnacassa,  oli hyvin perinteinen lomakohde. Uutta reissulla oli kuitenkin se, että olimme yhdessä kaveripariskunnan kanssa reissussa ja saarella asuu myös sukulaisiani. Tällä reissulla loikoilin eniten ikinä rannalla ja nautin vain ystävieni seurasta. Sukulaiseni ruokkivat meidät ja viihdyttivät meitä paikallisilla tarinoillaan. Päivän aikana kävin ilmi, että teurastajasukulainen oli sitä mieltä, että ihmiset syövät liikaa lihaa. Enkä voi ihmetellä tätä, jos päivittäin joutuu työkseen ampumaan lehmiä ja sikoja. Toisaalta syömisen ympärille meidänkin lomamme keskittyi, joten en voi kauheasti hurskastella. Paikka oli yllättävä vähäturistinen ja ajoittain jopa olimme vähän myöhässä syömässä. Paikka oli vähemmän kreikkalaine kuin olimme kuvitelleet. Art Cafe, Karmeliittaolut ja halloumijuusto.

Lontoo
Jalkapalloa, paikallista viinibaaria, oikea kirpputori ja hengailua Lontoossa upean paikallisoppaamme kera oli kyllä erään lokakuun ilonpilkahdus. Pääsin Tate-galleriaan, jossa ahdistuin sodan kärsimyksiä kuvaavista taideteoksista. Kävelimme ja ihastelimme kaupungia, joka oli syksyisen värikäs. Arsenal muuten voitti.

Como, Italia
Liian keväinen ajankohta mennä Pohjois-Italian kauneimpaan kaupunkiin, jossa henki salpautuu, kun kaikki on vaan niin järkyttävän kaunista. Minun piti mennä sinne ottamaan valokuvia. Menin sinne huokailemaan maailman kauneutta. En osannut valita kuvauskohteita. En osannut, mikä ansaitsee tulla kuvatuksi. Toisaalta en löytänyt kauneeteen omaa sanottavaa, koska keskityin vain ihasteluun. Viimeisenä päivänä sain yhden mustavalkofilmin täytettyä, jonka tuloksena sain yhden parhaista kuvistani. Mutta silti. Ei kuvanottamiseen tarkoitettu paikka, vain ihasteluun. Kai sen se George C:kin tiesi, kun sinne mökkinsä rakensi.

Bali & Komodo, Indonesia
Indonesian sydän sykkii sydämessäni. En voi muuta sanoa. Jälleen kerran valloittavat ja hyväsydämiset ihmiset osoittivat, että tämä maa on jollain lailla erityinen. Vaikka nyt olimmekin turismin sydämessä. Kiersimme saaren sukellellen eri paikoissa. U.S.A.T Libertyn hylky aiheutti kammotusta ja ihastusta. Mantojen puhdistuspaikalla ihastelimme suuria kookkaita haamueläimiä. Uskomatonta. Näimme paljon hindutemppeleitä ja kaikkialla oli jumalien alttareita. Elämä oli lokoisaa, vaikka jalkapallon MM-kisat alkoivat.
Komodossa viiden päivän liveaboardilla tutustuimme merieläinten lisäksi rottaan, varaaneihin ja jättilepakoihin. Myös merilehmä sai meidän oppaamme sekaisin ja unohtamaan meidät vastavirtaan.
Ihana Bali, Ihana Indonesia.

Puerto Aventuras, Meksiko
Jännä kotiloma Meksikossa. Asuimme eristetyllä alueella, josta piti yksin seikkailla aina kaikkialle. Helposti pienellä espanjan yrityksellä löytyi lähikaupungit, upeat maya-rauniot ja kaikkea upeaa. Okei. Meksikosta pitää kertoa enemmän. Jatkuu myöhemmin.