No onhan niisIMG_6054%20-%20Copy.jpgtäkin jo aikaa. Yli vuosi. Mutta siis:

Dubain reissua varten piti käydä Seawolfin avulla harjoittelemassa taitoja. Vähän märkäpuku oli pienentynyt edellisestä kerrasta ja jännitys haittasivat alkua, mutta ohjaajani Toni totesi, että hyvinhän se sujuu. Sen jälkeen fiilistelin tiilenpäitä lukien loppuillan.

Dubaissa meni aikaa rannalle pääsyyn ajettiin kolme tuntia toiselle rannikolle Fujairahiin. Siellä pääsin 15 metriin katselemaan kellertävää maailmaa Badackiin. Näkyvyys oli huonohko, n 10 metriä ja pari kaveria kadotettiinkin joukosta. Virtaus oli myös voimakasta, joten rantaviivaa viilletettiin aika kovaa vauhtia.  Buddyna toimi Laura Kanadasta ja Lontoosta. Kaloja oli vähänlaisesti, mutta lähes jokainen vanha tuttu tuli nähtyä: Moray eel, angel fish, parrot fish, trumpet fish, lobster.

Veneessä sitten kapteeni bongasi mustaevähaita. Läheltä mentiin.

Toinen sukellus oli sitten lähempänä hotellin rantoja ja aviomieheni tuli uskaliaasti sukelluskokeilulla mukaan. Minua pelotti, ei häntä. Paiikkana oli Sharm rocks eli isoja kiviä kierrettin. 10 metriin päästiin. Olin niin onnessani, kun pääsin bongailemaan otuksia ja esittelemään niitä miehelleni. Kilpikonna ja kampela! Joku bongasi vielä tursaan. Sukeltajia oli paikkaan nähden vähän turhan monta, mutta isojen kivien vieressä oli mielenkiintoista sukeltaa. Lopussa mentiin jälleen vastavirtaan, joten päivän treeni oli siinä.

Kotimatka kesti pari tuntia, mitä en vieläkään ymmärrä. Dubain sukelluksista jäi mieleen se, että kaikki oli etukäteen kamalan tarkkaa Al Boom Divinging kanssa. Piti olla passit, luokituskortit ja logikirjan sivut sinne meilattuina. Lopulta paikan päällä ostamaani vakuutusta ei kukaan koskaan lunastanut, eikä millään tuntunut olevan enää väliä. Erikoista.

Kuvassa Arabiemiraattien ensimmäinen elinkeino: helmenkalastus.