Olen viime aikoina törmännyt useisiin afrikkalaisten naisten tarinoihin. The other hand -kirja voin suositella lämpimästi, vaikka se osuu ja uppoaa turhankin syvälle. Vai pitäisikö upota vieläkin syvemmälle?

Aavikon kukka, oikea elämänkertapohjainen tarina, jossa kaikki tähdet, kohtalon sormet ja jumalten johdatukset ovat olleet kohdallaan. En nyt sano, että että mallin ura on parasta maailmassa, mutten kuten Waris elokuvassa toteaa on se parempaa kuin siivoojan työ tai moni muu elämän kohtalo, johon nuori kotoakarkaava tyttö voi joutua.

Mikä on elämän tarkoitus? Mikä on kohtuutonta ja mikä kohtuullista elämää? Olin käymässä Balilla, jossa monet nuoret miehet ja naiset etsivät rikasta länsimaista kumppania, joka takaisi turvatumman elannon. Onko se elämää? Singaporessa hotellin ikkunasta näkyi tyttöjä auringonvarjoineen kadunkulmassa odottamassa päivän elantoa. Onko se elämää?

Moni ihminen elää onnellista elämää onnellisessa kiiltokuvaperheessä, mutta samalla luopuu monista unelmistaan, toiveistaan ja päätyy kompromissiin. Ja liian usein ajautuu työnarkomaaniksi, alkoholismiin tai masentuu...  Onko sïinä elämäntarkoitus?

Vai löytyykö jostain uskonnosta elämän tarkoitus? Siitä joskus muulloin enemmän.

Onko elämän tarkoitus säilyä hengissä? Vai onko se omistaa pesukone? Millä tavalla minä säälin ihmisiä, jotka tekevät rajuja valintoja, jotta säilyisivät hengissä?

Onko elämän tarkoitus kuin uuden elokuvan mainos?

- Syö - rukoile - elä -