En tiennyt, mitä odottaa, mutta paljon siitä etukäteen puhuttiin. Puhuttiin siitä, kuinka ihana, monipuolinen, ihmeellinen ja upea sukelluskohde Marsa Alam on. Niin sukelluskohde. Siinä ei paljon kerrota, mitä maan päällä tapahtuu tai siis ei tapahdu.

Sukelluskohteena se olisikin aivan upea! Siitä, mistä normaalisti lähdetään rannalta uimaan, lähdettiinkin nyt katselemaan mitä moninaisimpia koralleja. Jo rannassa näkyi erilaisia kaloja, äyriäisiä ja niiden välimuotoja satapäin. Itseasiassa kymmenen metriä rannasta näin hirvittävän suuren kalaparven, jonka keskellä uin. Ihmeellistä.

Matkasta on nyt kulunut jo kolme viikkoa. Matkalla saimme oppaamme tekemän dvd:n, jota olemme muutaman kerran jo katsoneet. Matka alkaa muuttua unenomaiseksi muistoksi. Enkä tahtoisi niin tapahtuvan. Marsa Alam ei saa siirtyä tuhannen ja yhden yön -tarinohin, vaan haluan sen olevan totta! Aavikon värittömyydestä hehkuvaan koralliriuttaan oli lyhyt matka. Kilpikonnien, rauskujen ja mureenojen kohtaaminen oli aina yhtä ihmeellistä.

Marsa Alam on upea sukelluskohde! Ja sitä kannattaa käydä katsomassa...