Jos viime vuonna oli suuri ja jännä ja tosi erikoinen reissu Egyptin syrjäseuduille, niin tänä vuonna sitten oltiin kyllä niin perusturístireissulla hulppeassa resortissa. Mikäpä siinä. Kaiken kiireen keskellä oli aika rentouttavaa vain olla, nukkua ja sukellella. Todellinen rentoutus, joka oli siis varmasti paikallaan. Mutta että siitä keksisi jotakin tänne kirjoittaa, niin vaatiikin jo taitoa. Sukellukset kirjaan kyllä kunnolla, kunhan jaksan askarrella noita kuvia vähän pienemmiksi.

Turistina olo on hyvin rasittavaa hotellin ulkopuolella ja välillä sen sisälläkin. Kerran lähdimme iltakävelylle muurien ulkopuolelle ja eihän siitä kerrassaan mitään tullut. Meitä varten pysähtyi noin kahdenkymmenen metrin aikana kolme autoa, jotka jäivät odottamaan, että nousemme kyytiin. Ei kiitosta ei kukaan halunnut ymmärtää. Se saa tällaisen puolierakoituneen ihmisen pysymään muurien sisäpuolella, kun ei vaan jaksa.

Mutta aurinko ja kukat ovat kyllä ihmeellisiä piristäjiä. Mielenterveyden edistäjänä matkailu on kyllä paikallaan. Myös meri-ilma on kuin 1800-luvun romaaneissa todellinen parantaja: flunssa katosi päivän merellä olon jälkeen. Voimia kaikkeen on ollut matkaa ennen ja erityisesti sen jälkeen huomattavasti enemmän. Tosin kaikkia tauteja ei viety pois eli faaraon kirous tuli jälleen mukana. Onneksi sekin kestää vain hetken, mutta kuvat onnesta ja auringosta jäävät.

1370660.jpg
Tuulinen päivä resortissamme.