Ekan päivän jouduin siis flunssan takia pysymään raikkaassa meri-ilmassa villahousut jalassa, mutta loput neljä päivää sain sitten kunnon kosketuksen mereen. Valokuvaaminen oli ihanaa, vaikka panikoin koko ajan, että eihän suojakotelo vaan päästä vettä sisäänsä. Hieman jäi kaipaamaan suuria otuksia, mutta ensi kerralla sitten.

1381006.jpg

 

Sukellus 60.
Syvyys: 11,6
Kesto: 0:55
Paikka: El Torfa
Arvio: Flunssan jälkeen jännitti aukenevatko korvat ollenkaan, mutta yllättävän hyvin pääsin alas. Ei ongelmia. Lisäksi oli harjoittelemista uuden maskin kanssa. Harmitti kyllä hiukan, kun piti mennä ns. helpommalla tavalla, niin ei päästy kunnon apajille, missä olisi nähnyt kilpparin.

Sukellus 61.
Syvyys: 12,5
Kesto: 0:56
Paikka: The Sabina Garden
Arvio: Veneestä hypättiin virtatekniikalla, mikä oli taas tällaiselle kokemattomalle uutta. Mutta nyt pystyi jo keksittymään hienoihin koralleihin. Kuulemma korallimatto.

1381013.jpg

Sukellus 62.
Syvyys: 22.0
Kesto: 0:45
Paikka: Camel Reef
Arvio: Tää oli taas sellainen veneestä liikkuen hypäten. DM:nä oli aivan pikkupojan näköinen ruotsalaissukeltaja, jonka äiti oli varmaan jossain taustajoukoissa. On muuten tuskaa odottaa lupaa hypätä veteen, kun painot sattuvat, aurinko paistaa, niin että olo on tuskainen ja moottorista tupruttaa pahaa ilmaa. Siinä jokainen hetki on liian pitkä. Mutta siis itse sukellus. Nähtiin mureena, jee!!! Ja skorpionikala. Hauska paikka.

1381010.jpg
Herra Mureena

Sukellus 63.
Syvyys: 29,0
Kesto: 0:51
Paikka: Gorgonian Garden
Arvio: Tää paikka oli upea. Alun huipennus oli suuret Gorgonian "viuhkat". Niitä ihastellessa oli typpinarkoosi iskeä. Mutta sainpahan pari onnistunutta otosta. Aluksi tosin joukkomme hajaantui heti, jolloin hyvää ihailuaikaa meni siihen, että odoteltiin ryhmään yhteen paluuta. Harmillista. Mutta oli kyllä ehkä koko matkan hienoin kokemus.

1381008.jpg
Gorgonian "viuhka"

Sukellus 64.
Syvyys: 15,2
Kesto:  0:51
Paikka: Fanous East, Majakka
Arvio: Puolalaisen terhakan naisen, jonka sukellusasento oli kunnioitettava, johdolla tutustuttiin taas uusiin vesiin. Alku oli hyvin hiekkaista ja paikka muutenkin alavaa korallimerta. Hirmu paljon oli muita sukeltajia, mikä on aina pieni miinus. Ruuhka veden alla on aina ikävää ja vähän jopa pelottavaa. Trumpettikaloja ja klovnikaloja oli runsaasti, mutta kilpparia kaipailin.

1381111.jpg
Meitä oli monta, ja jotkut viihtyivät hyvin lähellä opasta.

1381114.jpg
Nää jaksoivat poseerata siihen asti, että ehdin riittävän lähelle.

Sukellus 65.
Syvyys: 10,7
Kesto: 0:57
Paikka: Turtle Bay
Arvio: Tää oli nyt sellainen kiva sukellus puolalaistiimissä. Trimmipuolalainen veti luotettavan rauhallisesti seinämää eestaas ja lopulta käytiin sellaisessa poukamassa, jossa onnistuin löytämään Christmas Tree Cobyn. Armaani bongasi siipisimpun, josta kuva ei ole julkaisemisen arvoinen, ja sinitäplärauskun.

1381119.jpg
Tuota trimmiä sai ihailla ja oikealla rasittava mies, joka
niin potki kuin nojaili herkkiin koralleihin.

1381122.jpg
Tämän kun olisi saanut tuotua kotiin koristeeksi,
no nyt se toimii jonkun kalan hyvänä suojana.

Sukellus 66.
Syvyys: 11,6
Kesto: 0:58
Paikka: El Desha
Arvio: Tämä päivä oli hyvin tuulinen. Kylmin päivä Egyptissä koko talvena, sanoivat. Todellakin lisäsin salaa kerroksia päälivaatteideni alle ja lopulta istuin pipo päässä, sormikkaat käsissä, villasukat jalassa ja hyvin kerrospukeutuneena kabinetissa. Katselin tanskalaista poikaa polvishortseissaan säälien. Mutta sukeltaminen oli kivaa, kun sää oli vähentänyt roimasti sukeltajien ja veneiden määrää. Tuskaahan se pinnalla oleminen kyllä oli, mutta pinnan alla mukavampaa.

1381240.jpg
"Ota nyt se kuva, kun näin nätisti poseeraan!!!"

Veden alla sukelsimme ja toivoimme jotain suurta, mutta saimme pientä. Näimme todella hienon pehmytkorallin, joka kätki suojiinsa pienenpieniä klovnikaloja. Lisäksi säikähdin oikein kunnolla, kun yritin kuvata fisua ja yhtäkkiä kivi vieressäni liikahti: Mustekalahan se siinä. Sen liikkumista ja värien vaihtelua oli ilo seurata.

1381197.jpg'
Pienimmästä ei kamera saanut tarkkaa kuvaa, söpöjä kummiskin.

1381214.jpg
Mustekala näkyvimmillään

Ikävää sukelluksen aikana oli ainoastaan muut ihmiset. Siellä toisen veneen väki jahtasi toista mustekalaa oikein urakalla repien sitä lonkeroista, niin että sen täytyi turvautua mustesuihkuunsa. Onneksi oppaamme Ola oli ponteva, ja kävi repimässä samalla mitalla öklöjen räpylöistä. Että ihmiset osaavat olla rasittavia!

1381252.jpg
Armaani ottama kuva sinitäplästä.

1381286.jpg
Jännää, kun hengittää, niin kohoaa ja laskeutuu........

Sukellus 67.
Syvyys: 20,01
Kesto: 0:52
Paikka: Malag Desha
Arvio: Viimeiseen sukellukseen kohdistuu kohtuuttomasti odotuksia, mutta nyt veteen meno edellistä vielä järkyttävämpää ja virtauskin oli aika voimakasta. Seinän vierussukellus ja minun kohokohtani oli Eel Gardenin näkeminen eli käärmemäisiä kaloja, jotka seisovat hiekkapohjalla ja painuvat piiloon, kun lähestyy. Lisäksi bongasin Boxer Shrimpin, mistä ilostuin kovasti. Noita pienempiä kun ei ole silmä niin harjaantunut löytämään.

1381307.jpg
Suurnyrkkeilijä

1381285.jpg
Kohti kotia