Tullisaaressa lauantaina 21.7.2007 tuli taas harjoitettua harrastusta. Viiden kuukauden tauko (buddyn sairasloman takia) oli kyllä tosi pitkä erityisesti, kun nyt on kesä. Hangossa 49ersien kisat ja tunnelma aurinkoinen ja hankomainen. Tuntui kivalta myös itse päästä laituria edemmäs merelle. Tokikaan ei kauhean kauas...

Sukellus 46
Syvyys: 16,7 m
Kesto: 33 mim
Näin: katkarapu, kilkki
Arvio: Hylylle eli lautahäkkyrälle sukellettiin. Kuulemma, on arvokkaimpia ja vanhimpia Suomesta löytyneitä hylkyjä. Tavaroita jopa Kansallismuseossa. Mutta alas en meinannut päästä millään. Ilmaan meni keuhkoihin huomattavasti enemmän kuin tuli ulos ja olin kuin ilmapallo. Onneksi oli ohjaaja mukana, joka tuli rauhoittamaan ja suoraan sanottua vetämään alas. Ei kaunista millään sanoen.

Eikä se tasapainottaminen meinannut sujua, eikä neutraalin nosteen löytyminen. Ensimmäisen vartin aikana voidaan sanoa, että ainoa hyvä asia oli se, ettei maskiin tulvinut vettä. Kiitos veneapurin.
Rentoutumisen jälkeen sukellus alkoi muistuttaa kontrolloitua sukellusta ja lautojakin tuli vähän nähdyksi.

Sukellus 47
Syvyys:  17 m
Kesto: 26 min
Näin: pikkukala :)
Arvio: Märkäpuvussa alkoi jo tulla kylmä toisen sukelluksen alussa. Aurinko oli laskenut alas, joten 15 metriin tultaessa auringon apu oli aika vähäistä. Toisaalta rennompi sukellus auttoi siihen, että nyt edes sain vähän katsottua sitä hylyn muotoa. Tosin näkyvyyden ollessa surkea suurin osa jäi mielikuvituksen varaan.
Tämä sukellus loi kuitenkin uskoa siihen, että vielä osaan sukeltaa.