Eli oli juhlasukellusten aika. Viimeisimmät sukelluskokemukseni olivat niin kamalia, että en uskonut päivän tuovan mitään hyvää, vaikka suunnattiinkin kohti tuttua ja turvallista Hangon sukellusta.

Pieni tarina tähän alkuun:
Sukellusretki alkoi heti alussa jännästi, kun osa porukastamme oli syvyyksissä, niin sunnuntaiveneilijä tuli samalle alueelle. Meidän kapteenimme huusi, että ankkuroida ei voi nyt, ainoastaan heittää veneen väki tarvittaessa saareen. Veneilijä ei kuitenkaan tätä ohjetta ja sukeltajalippuamme ihan ymmärtänyt. Hetken kuluttua ankkuri oli vedessä ja pelko siitä, mihin se oli osunut. Hirmu huuto siitä seurasi...
Myöhemmin pohjassa ollut sukeltaja kertoi, että ankkuri oli pudonnut hänestä metrin päähän. Onni!

Sukellus 50
Syvyys: 16,4
Aika: 0:27
Näin: Kaapelihylyn aikasten hyvin. Näkyvyys suht hyvä, ainakin ennen meidän käyntiä.
Arvio: Sukellus itsessään oli mukavaa. Vesi oli lämmintä +17cm, ja säälin raukkoja kuivapuvuissa. Selvisimme kahdestaan aika hyvin. Parillani tuli pikkuhätä, kun ei meinannut heti löytyä paluuköyttä, mutta kaikki hyvin. Hengailimme vedessä aikamme ja iloitsin omasta suorituksestani.

Ja sukellusten välissä sai ottaa aurinkoa Tullholmenin edustalla ja hörppiä namia kahvia leivän kera.

Sukellus 51
Syvyys: 16,1
Aika: 0:37
Näin: Kiiski-kaloja ja jotain tummempia kaloja, Sekä Ms Bengtsärin hylyn
Arvio: Tämä oli leppoisa sukellus (paitsi pikkutaskulamppuni pieni valo heikkeni). Oli edelleen lämpöistä. Hylky oli helppo löytää ja omat jutut toimivat. Kyllä sitten hylkyä kierrettiin ja meinasi tulla ylös kiire, kun oltiin luvattu 40 minuutissa tulla esiin.

Tällaisia sukelluspäiviä, kun ois aina!