Pari leffaa on tullut pitkästä aikaa katsotuksi. Toinen Kinopalatsissa ja toinen kotisohvalla.

Ilmiantaja

Tuo elokuva jossa Matt Damon ei ole kauneimmillaan hieman pöhöttyneenä, silmälaseineeen ja ennen kaikkea viiksineen. En pidä viiksistä, jos joku ei sitä vielä ole ymmärtänyt. Mutta se leffa siis. Kertoi miehestä, joka haluaa ilmiantaa työnantajansa valtion poliisille. Elokuvan alussa Damonin vaimoa esittävä nainen käskee miehensä kertoa vain totuuden, niin kaikki selviää. Hauskaa onkin sitten seurata näiden totuuksien jälkiä. Muuten lämpeni elokuva vähän liian hitaasti. Elokuvan loppupuolella, kun asioita alkoi selvitä, löytyi elokuvaan myös ihan erilainen draivi kuin oli alussa. Loppua olisi katsellut pidempäänkin.

Osittain elokuvasta tuli kyllä oma työ mieleen, jossa pitää vain olla luottavainen ja uskoa ihmisten kertovan ainakin oman totuutensa, jos ei nyt ihan absoluuttista totuutta. Onhan elämä jokaiselle itselleen totta. Mutta vaikea on joskus puolustaa toista, kun ei voi täysin tietää, minkä totuuden hän on minulle nyt päättänyt kertoa.


Dublicity- Kaksinaamaista peliä

Voi Clive Owen.  Hänestä ei saa sitten charmanttia herrasmiestä, ei löydy pilkettä silmäkulmasta millään. Elokuvassa olisi pitänyt huumoria huomattavasti enemmän. Olihan siinä, mutta se oli jotenkin muutaman sivuhahmon tehtävänä, kuten upean Paul Giamattin harteilla. Vähän Ocean's trilogian henkeä, mutta jotakin jäi puuttumaan. Niin se huumori.

Romanttisinta oli hienosti tehdyt pääparin kohtaamiset. Taustalla soi ranskalaistyyppinen haitarimelodia pääparin teemamusiikkina. Kohtaamiset eri puolilla, eritoten Roomassa, olivat osittain nasevaa ja ennen kaikkea kaunista katseltavaa. Kivoja mekkoja muun muassa. Juliaa kyllä vieläkin fanitan, vaikka ei hänenkään paras elokuvansa kyllä ollut.

Erikoista oli, että nämä kaksi elokuvaa, jotka satuin vähän ajan sisällä katsomaan olivat molemmat tällaista veijariromantiikkaa. Saako lama-aikana kiltit roistot hyväksyntää ja onko ymmärrys kaikenlaista varainhankintaa kohtaan suurempaa? Tuli vaan mieleen...