Omenasta tehdään siideriä. Omena johti kiusaukseen, johtaako siideri pahempaan? Onko oikein ajatella itse? Onko ihmiselle hyväksi olla osa kokonaisuutta itsenäisyyden ja etsinnän sijaan? Mikä on syntiä?

Hirmu kaunis ja herttainen elokuva, jossa oli opetuksellinen sävy. Toivoisin monen teinin tämän leffan näkevän, koska puhutaan tärkeistä jutuista. Itsenäisyydestä, rakkaudesta, seksistä ja kasvamisesta toisen ihmisen kanssa. Elokuvassa näytetään hienosti, kuinka ääripäät eivät tee elämästä helpompaa. Elämä on jotain sillä välillä ja silloin parhaimmillaan.

Vanhoillislestadiolaisuudessa on varmaan paljon hyvää. Uskon, että lapselle tekee hyvää olla osa isoa joukkoa, jossa oppii jakamaan ja olevansa tärkeä osa isoa joukkoa. Uskossakin on varmasti hienoja piirteitä, mutta ne jäävät ihmeellisten yksityiskohtien varjoon.

vs.

Paha maailma on vaarallinen kaikille meille. Pahat ihmiset ja epätoivo voivat johtaa kohtaloihin, joita kukaan ei kapinoissaan haaveillut. Kapina osuu yleensä pahiten vain omaan nilkkaan, sillä omapa on elämäsi.

=

Elämässä on silti paljon kaunista. Mahdollisuus hyvään löytyy jokaisesta. Kultaisen keskitien käsite löytyy vahvasti myös kristinuskon maailmasta: Ei saa tehdä mistään jumalaa. Silloin jumala ei saa olla myöskään liian vahvat säännöt, jotka tuhoavat oikean inhimillisyyden ja ystävällisyyden. Eikä oikea usko, sillä kuka voi tietää, mitä Jumala on oikeasti ajatellut. Turvallinen vapaus vaatii rakastavia perheitä ja ystäviä, mutta myös uskallusta ajatella itse ja olla rohkea. Siunatkoon meitä tässä!