Yritin tänään tehdä muistilistaa siitä, mitä pitää muistaa. No just sillä hetkellä en muistanut mitään. Eli lappuun tuli kirjoitus, osta AA-paristot. No, se kyllä pitää tehdä, koska taas kamera huutaa, että lisää virtaa. Ja Egyptissä pitää olla virtaa, jos vaikka sais ekaa kertaa otettua veden alta valokuvia. Toivo elää, kuten myös pelko siitä, että uusi sukellussuojus tuhoaa koko kamerani...

Sain palautettua äsken yhden koulutehtävän. Se oli suuri saavutus. Tai juuri nyt tuntuu siltä, koska lyhyydestään huolimatta tai juuri siksi, se oli muhinut jo viikon mielessä, että mitä sille teen. Sitten vain rupesin muokkaamaan ja kirjoittamaan, niin eiköhän sinne nyt jotakin lähestulkoon asialliseen suuntaavaa tekstiä tullut. Sitä se ei vielä tunti sitten ollut. Silloin se oli kirjoista varastettuja, hajanaisia ajatuksia.

Ensimmäisestä haastattelustakin olen litteroinut jo kaksikymmentä minuuttia, enää 70 jäljellä. Enää uuden maskin hammastahnalla pesu. Enää vaatteiden pakkaus ja enää opinnäytetyön kirjoittaminen. Mihinköhän minä nyt elämäni suuntaisin... Ehkä tämän alkavan flunssan voittamiseen. Jotta sukeltamaankin pääsisi.