On omituista taas pakata ne suht samat vaatteet rinkkareppuun. Ensin ne pitää pestä, kuivattaa ja oikoa. Sitten Ne taitellaan sopivan kokoisiksi ja ängetään muovipusseissa laukun perälle.

On myös käyty ostamassa filmirullia (itse asiassa ei vielä, mutta kunhan kerkiän), koska digikameraan ei tällä matkustusmäärällä ole varaa. On jo ajoissa käytävä kirjastossa varaamassa ne romaanit ja ne matkustuskohteesta kertovat kirjat (jäi sekin tekemättä). Tai valittava pokkareista, ne jotka lentokentällä sitten ostetaan. (Tosi vaikeaa tänä vuonna, kun se brokeback mountainkin tuli nyt dvd:ltä katottua.) Myös mahdollisesti on ostettava lentokentän ärrältä menaiset ja se toinen --- ainiin -- annalehti. Koska lentokoneessa ja aina, kun joutuu jossain armasta miestä odottamaan (koska miehiä saa aina odottaa), on tosi hyvä olla lukemista!

Mutta että lomalle pääsee, on jaksettava lopettaa työnteko. Nyt tapaan ihmisiä työni puolesta vielä viimeisenä päivänä, vaikka toisin itselleni lupasin. Olen myös jättänyt viimeiselle viikolle muutamia töitä, jotka nyt ihan oikeasti pitäisi saada tehdyksi, oikeasti.

Ehkä näillä alkuvalmisteluilla tulee hyvä loma. Saa jotain tehdyksi - luettua kirjoja, saa uusia sukelluksia - merkintöjä logikirjaan, saa levättyä - jos avokas sallii, saa lomailla - se on työsopimukseen kirjattu.

Hyvää lomaa kaikille!