Jopas oli elokuva. Harvoin näkee näin hyvää miten-maailma-toimii -kuvausta kuin tämä leffa oli. Oli pohdituttavia teemoja, kuten kansalaisuuden merkitys ja kielen tärkeys sekä ihmisten rakastaminen. Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon joku voisi antaa sinun passistasi ja sen tuomista oikeuksista?

Tuntuu miltei rikolliselta alkaa arvioimaan näkemäänsä, koska jollain tavalla elokuva näytti niin paljon eri asioita, joita sanat eivät riitä kuvaamaan. Se toi esille niin monta erilaista epäkohtaa ja ihmisyyden tärkeyttä, etten pysty niitä edes erittelemään. Osa oli hyvin suoraan luettavissa, osa jäi piiloon ja vaatisi useamman katselukerran. 

Päällimmäiseksi tunteeksi jäi mieleen, kuinka se kuitenkin oli amerikkalaiselle yleisölle suunnattu opetusvideo siitä, kuinka maailma ei ole aivan sellainen kuin paikallinen media tai politiikka sen kertoo. Samalla se tietysti haastaa kysymään myös oman lakien, päätösperiaatteiden ja uutisten taakse. Kenen tiedoilla pelataan ja arvot asetetaan? Tällaiset elokuvat puhdistavat kyllä ilmaa omassa päässä mukavasti: Mikään ei välttämättä ole niin kuin kuvittelet...