Syvyys: 12,2m
Aika: 1:00

Kun ulkona oli aurinkoinen ja todella kaunis ilma suuntasimme automme Räyskälään Isolle Melkuttimelle. Järvi harjumaastossa oli lupauksien mukaan kirkas ja hyvännäköinen. Auton saimme ihan rannan tuntumaan ja sitten vaan kamppeet niskaan. Noh. Siinä tulikin aika kuuma, vaikka ei ilma nyt niin lämmin syyskuun puolivälissä ollut. Mutta oli vähän aikaa, kun olin viimeeksi pukeutunut 7+5mm märkäpukuuni, joten siinä ähistessä tuli ihan lämmin. Kamalaa kun tuntuu, ettei veri kierrä ollenkaan kädessä. Kävi myös niin että remmi oli jäänyt jumiin wingisetissä, joten sekin piti siinä lähes valmiina säätää uudelleen.

Itse sukellus oli ok. Vesi tuntui kylmältä. Kastauduttuani kokonaan tuntui, että no niin nyt kun olemme kastautuneet voimmekin nousta pois. Noh, ei ihan. Vesi tuntui jäätävältä, vaikka oli pääasiassa noin 15 asteista. Tosin syvemmälle mentäessä se viileni 11 asteeseen ja se tuntui jo liialta. Kieltäydyin menemästä niin syvälle ja päätin tsempata kymmenen minuuttia vielä. Päästiin saarekkeelle, jonne sukeltajat olivat kasanneet ties mitä rompetta ja kiveä kasaan. Ja sehän oli kiinnostanut myös kaloja. Sieltä löytyi kiiskiä, isoina ja pieninä. Tosi upeita pikkukiiskiparvia.

Sitten päätin olla kymmenen minuuttia kerrallaan. Ja niinpä olin siellä tunnin. Ja loppuviikon flunssassa. Mutta eipähän kuivapukubuddyni tarvinnut tulla ylös liian aikaisin. :)