Kannattikohan näitä elokuvia tehdä jo nyt? Tai siis rahavirtojen takia varmaan kannatti, mutta että elokuvallisen ilmaisun takia... Feeniksen kilta oli täydellinen mielikuvien kuvituselokuva: On mahtavaa nähdä kirjan luomat maisemat, yksityiskohdat ja kohtaukset (erityisesti kun on niiden tarkkuuden hieman parissa vuodessa unohtanut). Erityisesti opettajia näyttelevät henkilöt tekevät vaikuttavaa työtä. Ja Hermione on ikuinen suosikkini.

Mutta: Onko järkeä juoksuttaa kaikki tarinoiden mahtavat hahmot ja käänteet kohta kohdalta, siten, että syntyy juoksumaraton, jossa vain esitellään kirjan parhaat kohdat. Tässä meillä on tämä örkki, joka on tosi tärkeä tämän asian takia. Ja sitten on tämä taulu, joka näyttelee tärkeää roolia yhdessä kohdassa joskus myöhemmin. Ja sitten ovat nämä ihmiset, joita ilman Harry ei olisi hän, mutta heistä ei nyt sen enempää. Eli jos nyt näit vain elokuvan, niin se on puhdas raapaisu kirjan sisällöstä. Jokainen hahmo ja miltei yksityiskohta elää aivan toisenlaista, syvenpää elämää kirjoissa.

Olen sitä mieltä, että kaikki seitsemän kirjan osaa olisi pitänyt valmistua ensin. Sen jälkeen elokuviin olisi voitu valita ne kohokohdat, jotka ovat perustarinan kannalta korvaamattomia. Näin olisi syntynyt muutaman itsenäisen elokuvan sarja, joka olisi voinut vetää vertoja kirjasarjan monisyiselle, mutta mukaansatempaavalle tasolle.