Minulla oli kaksi tavoitetta, kun monikulttuuriseen Singaporeen saavuttiin. Ne olivat erilaisten kulttuurien todeksinäkeminen ja kehuttuun eläintarhaan pääseminen.

Singaporessa ehdittiin kahteen ns. alakulttuuriin tutustua, intialaiseen ja kiinalaiseen. Molemmista löytyi pikkukaupunkiversionsa ja molemmissa kulttuuri loisti. Pikku-Intiassa satoi, mikä näin sadekaudella sopi kuvaan. Siellä syötiin Palak Paneerit ja Tikka Masalat katukeittiössä. Ja ah, niin hyvää ja voimakasta oli! Pikku-Kiinaan tehtiin pienempi visiitti, mutta molemmissa käytiin temppelissä. Olin ensimmäistä kertaa hindutemppelissä ja ensimmäistä kertaa sellaisessa buddha-temppelissä, jossa on iso Buddhan patsas. Ja olihan se jumalilla ilakoimista. Käsittämätön määrä erilaisia pikkujumalapatsaita, joihin olisi ollut hyvä tutustua paremmin. No ei sitten jaksanut. Ehkä sitten kun oikeasti menee näihin maihin. Sen verran kävi ilmi, että norsukasvoisella jumalalla tärkeää on suuret korvat ja pieni suu, jotta enemmän kuuntelisi kuin puhuisi. Kuulostipa se tutulta...

1641373.jpg

 

 

Eläintarhaan lähdettiin aamusella, mutta ei kuitenkaan niin ajoissa, että oltaisiin syöty aamiaista joiden valittujen eläinten kanssa. En nyt muista minkä. Sen sijaa iloittiin upeasta aamiaisesta hotellilla. On se niin hienoa, kun joku paistaa letut valmiiksi.

Oli kyllä trooppinen päivä ja kaikkialla tosi vehmasta. Lähimmällä metroasemalla oli tarjolla yksityisyrittäjän kyyti eläintarhaan. Väitti sen olevan kätevämpi ja nopeampi... No odotella sai, että paku tuli täyteen ja sitten vielä käytiin erikseen rahastajalla, mutta kai se nyt vähän helpompaa oli. Paha sanoa. Tosi helposti 138:lla tultiin sieltä nimittäin pois... Eipähän maksanut mitään ekstraa. Omituista sekin.

Eläintarha oli kiva. Siellä näki kyllä kaikkia eläimiä yllättävän hyvin. Lisäksi niitä ruokittiin ilmeisesti tosi usein, kun aina osuttiin ruokinta-aikaan paikalle. Jääkarhu, gebardi ja valkoiset tiikerit antoivat kunnon shown, mutta leijonia ei tuntunut syöminen kiinnostavan. Kaiken kaikkiaan oli mukava vierailu. Toivottavasti se on kanssa oikeesti maineensa arvoinen. Myös tulevaa kohdetta ajatellen käytiin tervehtimässä indonesialaista Komodon paholaista, vaikka me ei nyt Komodolle tällä retkellä mennäkään.

1641420.jpg

Eläintarha vei voimat, niin että vain vähän jaksettiin kaupunkia sen jälkeen katsella. Kiva kaupunki, tosi turvallinen ja kuten moni on sanonut, ehkä sen takia jopa vähän tylsä. Amerikkalaisessa kahvilassa istuttiin iltaa ja kaivattiin nettiin, kun se hotellissa oli niin kallista. Sellainen oli Singapore. Muista retkistä ensi kerralla.