Vähän on jäänyt sukelluksia tänne kirjaamatta. Mutta Indonesian retkellä niitä tuli niin paljon, ettei sellaiseen tunnu aikaa löytyvän. Näin parin suomisukelluksen jälkeen taas jaksaa. Elikkäs:

Sukellus 109.
Syvyys: 4,6 m
Kesto: 0:42
Selvitys: No niin aloitin kuivapukukurssin tekemisen. Päivällä luin Padin Dry suit kirjaa ja illalla mentiin Pickalan hiekkakuopalle tekemään harjoituksia. Kuivapuku on vielä lainapuku, koska vieläkin mietin tarvitsenko sellaista todella. Lisäksi vastustan ajatusta, ettei sukeltaessa kastu. Joten päätin päästää tämänkin sukelluksen aikana vasemmasta kädestä vettä hihaan. Kyllähän sitä siten kastui. :)
Tein muutaman metrin syvyydessä finnpivotia ja leijuntaa. Harjoittelin matalapaineletkun irroittamista ja uudelleen laittamista, mikä toteutui yllättävän hyvin märkähanskoista huolimatta. Lisäksi muutaman kerran opettelin ilmaa-jaloissa-tilannetta ja kiepsahdusta. Oleellista oli siinä, että räpylät ovat tiukasti jalassa kiinni: Löysäilyyn ei ole varaa.
Muuta: Pikkuahvenia ja golfpalloja tuli bongailtua. Illan pimetessä uimaranta alkoi tyhjetä, mutta mopopojat ja siuntiolaisteinit valtasivat rantaa. Illan suussa tuntui jopa, että on kesä, kun viereisessä huvivenesatamassa oli omat kesäillan valssit menossa.

Sukellus 110.
Syvyys: 7,3
Kesto: 0:43
Selvitys: Porkkalan Luotsiasemalla oli kesä. Avoimen veden kuivapukuharjoitukset olivat kyllä tarkat tällä kertaa. Henkilökohtainen kouluttajani simputti minua kunnolla, mutta tulipa todettua, että taidot tämän sukelluksen jälkeen osasin. Samat harjoitukset kuin edellisenä päivänä tuli harjoitettua myös kylmemmässä merivedessä. Nyt ei mennyt vettä pukuun ja lisätty nallepukukin piti lämpimänä vain tuon 40 minuuttia. Lisäksi toinen sukellus ei onnistunut kun pullo pihisi huolestuttavasti. Harmillista.
Muuta: Kaksi siloneulaa tervehti meitä, kuten myös pikkumateet. Oli tosi ihana ilma ja meri rauhallinen. Tuli kuuma riuhtoessa kamoja rantaan, mutta piknikki maistui kalliolla ihanalle. Tällainen kesä on ihana, kunnes kotiinpäästyämme alkoi hirmuinen ukonilma. Se siitä lämmöstä ja jäi vielä muutama taito seuraavaan kertaan. Kuivapukukurssi on siis kesken.