Kuulun ihmisiin, jotka rakastavat lämpöä, jopa kuumuutta. Yleensä haluan kesällä varmistaa, että löydän oikeasti lämpimän paikan lähtemällä jonnekin, missä säätiedotukset huutavat punaista. Toisin tällä kertaa.

Käymätön paikka löytyi Euroopan kainalosta eli Benelux-maista. Amsterdam, Brügge ja Bryssel olivat tutustumisen kohteena. Mutta ikävä kyllä oli kylmä ja sateinen ilma, ainakin puolet ajasta. Kuvaavaa on, että kaikki hellevaatteet tulivat samalla tavoin viikattuina kotiin kuin ne lähtivät. Kaupungit olivat mahtavia, seura miellyttävää ja matka kaikin puolin onnistunut, mutta lämpöä jäin kaipaamaan. Toivon todella, ettei yksi sää pilaa mielikuvaani tästä matkasta tulevaisuuden nostalgioissa (ja kuka edes huolehtii tällaisia asioita...). Tässä asioita, jotka toivon piirtyvän matkakertomusmuistiini.

Brügge oli kylmä, eikun tosi suloinen keskiaikainen kaupunki Pohjois-Belgiassa, jonne junalla tultiin Amsterdamista. Hotelli vanhan kauppahallin vieressä, jonka kellot soittivat erilaisia melodioita. Joutsenia ja kanavia sekä tosi söpöjä taloja. Lettuja suklaalla.

Bryssel oli aurinkoisempi ja kansainvälisempi. Hotellimme oli hyvin maahanmuuttajavaltaisella alueella ja sain juuri luettua Liza Marklundin Uhatut - ei hyvä yhdistelmä. EU, aidon brysselin alennusmyynnit ja Atonium. Vohveleita mansikoilla ja suklaalla ja kermavaahdolla.

Amsterdam oli kaunis ja raivoavan sadekuuroinen. Hotellimme oli remontissa, mutta kertaakaan emme heränneet porakoneen ääneen. Vermeeriä, Van Goghia ja Rembrandtia. Epämääräisiä ikkunoita ja kahviloita. Anne Ramsay. Baageleita, kreikkalaista, indonesialaista, intialaista ja argentiinalaista ruokaa.

Liikaa lisäkiloja ja kuvia. Lisään tähän yhden myöhemmin, jos muistan.

748696.jpg