Talven ja kevään ajan oli meillä suunnitelma mennä tänä kesänä sukeltamaan Indonesiaan. Matkaa oli valmisteltu ja suunniteltu. Yhteyttä oltiin otettu moniin tahoihin, vain lennot puuttuivat. Toukokuun loukkaantuminen muutti kuitenkin kaiken. Urheilullista matkaa ei voitu tässä vaiheessa tehdä: Ei siis Indonesiaan.

Kakkossuunnitelman keksiminen oli kyllä vaikeaa. Mikään ei tuntunut ykkösen veroiselta, eikä kyllä tunnu vieläkään. Harmittaa. Ei niin, ettäkö tämä olisi elämän suuria harmituksia, niin ei sillä tavoin, mutta vähän kyllä. Sen myönnän.

Mutta siis suunnitelma b:hen. Matkat Kiinasta Intian kautta takaisin Eurooppaan kävivät mielessä, mutta rahat, mielenkiinto ja tulevaisuus painoivat vaakakupissa. Niinpä päätimme paikata Euroopassa olevan aukon.

Eli suuri unelmani (jo kohta ainakin) päästä Euroopan ulkopuolelle ei toteudu vieläkään. Menemme Amsterdamiin, Brysseliin ja Bruggeen. Toivottavasti tämä loma on omanlaisensa, onnistunut sellainen. Vielä ei tunnu siltä, mutta ehkä jo pian kuitenkin.